info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Skattekoll av departementsbygge

Orsaken till att flera byggnadsarbetare avvek vid en razzia mot Statens Fastighetsverks ombyggnad av departementslokaler i centrala Stockholm är ännu inte utredd.

Stockholms Byggmästarförening har nu lämnat listor med uppgifter om totalt 166 anställda i 19 entreprenadföretag till skattemyndigheten för kontroll. Uppgifter om ytterligare två personer, som inte fanns upptagna på någon anställningslista, har också lämnats till skattemyndigheten.
Det var den 21 februari som Byggnads, byggarbetsgivarna och ekopolisen gemensamt genomförde en kontroll mot byggnaden på Drottninggatan i Stockholm. Socialdepartementet är ett av de departement som ska flytta in i lokalerna när renoveringen är klar.
Statens Fastighetsverk genomför ombyggnaden med byggledningsföretaget Forsen som samordnare för en mycket delad entreprenad.
Misstankar om svartjobb på arbetsplatsen väcktes av att ett antal byggnadsarbetare avvek när kontrollstyrkan kom till bygget. Några av de som avvek hanns upp av polisen. Det är inte känt om de upphunna är de som inte fanns med på entreprenörernas anställningslistor

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Skattekoll av departementsbygge

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig