info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Skanskamurare blåsta på bonus

Ett 20-tal anställda på Skanska har inte fått årets resultatbonus på 5 449 kronor. - De säger att vi har kommit ur datan, säger muraren Kenneth Persson i Malmö.

Sedan 1995 har Skanska ett system för vinstdelning. De som varit anställda i företaget i mer än fem år får i maj varje år del av en bonus som samlats i fonder i Skanskas resultatandelsstiftelse.
I maj i år delades 1996 års fond ut, utdelningen blev 5 449 kronor före skatt. Men Kenneth Persson och hans murarkollega Lars Persson, som gör rotjobb på Skanska direkt i Malmö, fick inga pengar.
– Vi har säkert ringt 15 gånger till en massa olika personer. I början lät det hoppfullt men sedan har det kommit till juridiska förvecklingar och nu är vi trötta på strulet, säger Kenneth.

Beskedet de fått är att totalt ett 20-tal anställda hamnat utanför fördelningen på grund av att de bytt arbetsplats. Dataprogrammet har tolkat anställningsdatumet på den nya arbetsplatsen som att de nyanställts.
Birgitta Jönsson på resultatandelsstiftelsen säger till Byggnadsarbetaren att det kan ha skett misstag men att utredningen ännu inte är klar.
– De första årens fonder omges av hårdare regler för att få del av bonusen. Vi vet ännu inte säkert om de här 20 uppfyller kriterierna, säger hon.

Hon tror att en del av de 20 kan ha hamnat utanför fördelningen på grund av att fondens gamla regler utestänger en del visstidsanställda.
– Jag hade hoppats att utredningen skulle varit klar den 15 oktober. Men tyvärr har det dragit ut på tiden ytterligare, säger Birgitta Jönsson.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Skanskamurare blåsta på bonus

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig