info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Skanskabonus klar för 22 anställda

Skanskas bonus för 1996 kommer att betalas ut i samband med novemberlönen till 22 anställda som klarat kraven. Men reglerna utesluter många trotjänare.

– Vi har arbetat på Skanska sedan 1984 och 1985. Men under 1996 var vi permitterade mellan fyra och tio dagar på grund av arbetsbrist. Så vi får inte vara med och dela på vinstfonden, berättar Malte Hansson.

Malte och hans träarbetarkollegor i Karlstad, Dan Ingman och Bengt-Olov Håkansson är trotjänare på Skanska. Under 1996 var det dåligt med jobb. Då beslutade företaget att säga upp alla och sedan återanställa de som behövdes. För Malte, Dan och Bengt-Olof innebar det några dagars stämpling men också att de nu förlorar de 5 449 kronor som alla får om de varit tillsvidareanställda under hela 1996.
Nils-Gunnar Olofsson på Skanska bekräftar att reglerna var sådana.
– Men från 1999 års fond kommer alla som var tillsvidareanställda under hela eller en del av året att få del av fonden i relation till deras arbetstid i företaget, säger han.

För Kenneth och Lars Persson, Malmömurare som gick miste om bonusen på grund av att fallit ur i datakörningar, är däremot bonusen nu klar. De och 20 andra anställda som protesterat mot att de blivit utan bonus har nu fått besked om att de får pengarna i samband med novemberlönen.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Skanskabonus klar för 22 anställda

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig