info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

”Skanska ville bara ändra löneform”

Samtalen i Västerås, efter vårens strid om löner och uppsägningar, är avslutade utan reslutat. Enligt Byggnads ville Skanska bara samtala om bonuslöner.

Under våren pågick konflikter mellan Skanska och företagets anställda i Västerås om löneform på flera byggen. Samtidigt som lönekonflikterna pågick sade Skanska upp många av de anställda och anlitade underentreprenörer.
Byggnads avdelning i Mälardalen begärde förhandling med Skanska i flera frågor och stämningen var infekterad. När Skanska på företagsledningsnivå tog initiativ till samtal hoppades Göran Tinglöv, mätningsföreståndare på Byggnads mälardalsavdelning, att syftet var att hitta lösningar på konfliktfrågorna.
– Men de har bara fört in samtalen på olika former av bonuslönesystem som de vill använda, säger en besviken Göran Tinglöv.

Samtalen är nu avslutade utan resultat. Ingen av de uppsagda har erbjudits fortsatt arbete i företaget. Nu blir det centrala förhandlingar om Skanskas uppsägningar, som genomfördes samtidigt som man anlitade underentreprenörer på de arbetsplatser där de uppsagda arbetade.
– Vi kommer också att ta upp den ajournerade förhandlingen om återanställningar, säger Göran Tinglöv. Samtidigt konstaterar han att Skanska har mycket lite nyproduktion i västerås och att de flesta av de före detta Skanskaanställda nu fått jobb i andra företag.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: ”Skanska ville bara ändra löneform”

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig