info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Skanska vägrade förhandla

Den 20 februari skulle Skanska förhandla om löner på två arbetsplatser i Borås. Men företaget uteblev. Nu begär Byggnads i Borås skadestånd för förhandlingsvägran.

Förhandlingarna om lön på lasarettet i Borås och på Karlavagnen, en ombyggnad av bostäder, var ajournerade och skulle återupptas den 20 februari. Men Skanskas förhandlare dök aldrig upp.
– De vill avvakta den centrala förhandlingen om lönesystem i Göteborgs- och Västavdelningarna. Men vi har redan kommit överens om att förhandla på varje arbetsplats så det finns ingen anledning att vänta, säger Tomas Sundqvist på Byggnads avdelning i Borås.

Den centrala förhandlingen om lönesystem i Göteborg och i Västavdelningen genomförs den 13 mars. Den är en fortsättning på diskussionerna om Skanskas bonuslön. Under 2002 sade Byggnads upp överenskommelsen om bonuslön. Byggnads anser att systemet står i strid med kollektivavtalet bland annat eftersom bonusen utgår från arbetschefsområden, inte arbetsplatser.
Skanska har valt att stå fast vid sitt förslag i Göteborg och i Västavdelningen medan man i Borås hade kommit överens med Byggnads om förhandlingar på varje arbetsplats.

Avdelningen har nu begärt förhandling med Sveriges Byggindustrier om skadestånd på grund av förhandlingsvägran. Dessutom blir det centrala löneförhandlingar på de båda Boråsarbetsplatserna.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Skanska vägrade förhandla

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig