info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Skanska säger upp 19 anställda

Skanska Väst säger upp 19 av 28 byggnadsarbetare i Västerås. Det står klart sedan en central förhandling strandade i fredags.

De Skanska-anställda i Västerås hoppades att de i lokala förhandlingar under förra veckan skulle kunna påverka företagets planer på uppsägningar. Men i stället fick de beskedet att Skanska behövde säga upp fler än de 19 som man hade begärt förhandling om.
– Det har inte handlat om någon egentlig förhandling, säger Leif Nyrell, den ombudsman på Byggnads som deltog i den centrala förhandlingen på fredagen.
– Skanska har lagt sitt förslag och drivit igenom det, utan att motivera den påstådda arbetsbristen.

Byggnads avdelning i Västerås kommer nu att begära förhandling med Skanska am avtalsbrott. Man menar att Skanska bryter mot avtalet om medbestämmande när man genomför en uppsägning utan att lägga fram mer fakta som stöd för behovet av minskad personalstyrka.
Parallellt med uppsägningsförhandlingarna har två ackordsförhandlingar strandat på Skanskas arbetsplatser i Västerås. Skanska har omplacerat sina anställda på en av arbetsplatserna och i stället anlitat underentreprenörer.
Enligt Skanska finns det inget samband mellan de olika åtgärderna.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Skanska säger upp 19 anställda

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig