info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Skanska redovisar 30 procent färre ordrar

I dag redovisade Skanska årets första kvartalsrapport. Orderingången i byggverksamheten var 33 procent lägre än samma period förra året.

Orderingången uppgick under årets första kvartal till 22,9 miljarder kronor. Det är en minskning med 33 procent jämfört med första kvartalet 2008.

– Den stora utmaningen för byggverksamheten är att vinna nya uppdrag för 2010 då den svagare konjunkturen sannolikt kommer att påverka oss mer. Om orderingången fortsätter att minska kan vi inte utesluta att det blir nödvändigt med ytterliggare kostnadsneddragningar, säger Skanskas vd och koncernchef Johan Karlström i ett pressmeddelande.

Även bostadsförsäljningen för årets första kvartal har minskat. Jämfört med samma kvartal förra året har försäljningen av bostäder, internationellt sett, minskat med 47 procent. Totalt har Skanska sålt 440 bostäder i år. Däremot ser försäljningen i Sverige och Norge ut att gå bättre.

– Den fortsatta utvecklingen inom bostadsmarknaden är svårbedömd men om den positiva trenden i Sverige och Norge från årets inledning fortsätter kommer vi att starta nya projekt under året, säger Johan Karlström i pressmeddelandet.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Skanska redovisar 30 procent färre ordrar

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig