info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Skanska nobbar Trumps mur mot Mexiko

Skanska har tagit hem miljardorder på andra sidan Atlanten. Men företaget är inte intresserat av att bygga Donald Trumps mur mot Mexiko.

Skanska går som tåget. Byggjätten levererade nyligen en urstark kvartalsrapport och har bara de senaste veckorna plockat hem flera miljardorder från USA. Men det finns ett amerikanskt byggprojekt som företaget inte är intresserat av. Det handlar om president Donald Trumps kanske mest extrema vallöfte ‒ att bygga en mur längs gränsen mot grannlandet i söder.
‒ Vi tror på öppenhet, vi tror på jämlikhet, vi tror på den typen av grundvärden. Och då vill vi inte medverka till att bygga en eventuell mur mot Mexiko. Det kommer vi inte att göra, säger Skanskas vd Johan Karlström till TT.

LÄS MER: Amerikanska byggfack hyllar Trump

Flera amerikanska bedömare hävdade under valrörelsen att löftet om en mur bara var ett sätt att locka främlingsfientliga väljare och alltför orealistiskt för att någonsin omsättas i praktiken. Men bara några dagar efter att han tillträtt ämbetet undertecknade Trump ett presidentdekret om att muren verkligen ska byggas.
USA:s gräns mot Mexiko är drygt 300 mil lång. Enligt New York Times uppskattar Vita huset kostnaden för muren till motsvarande 88 miljarder kronor.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Skanska nobbar Trumps mur mot Mexiko

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig