info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Rejält vinstlyft för Skanska

Byggbolaget Skanska lämnade en urstark rapport nu på morgonen. Bolagets aktie stiger med 5 procent på börsen.

Skanska avslutade året med buller och bång och slog marknadens förväntningar på rapporten. Ett starkt fjärde kvartal lyfte bolaget vinst efter skatt till 6,5 miljarder kronor för helåret 2016. Det är betydligt mer än resultatet för 2015 som landade på 4,9 miljarder kronor.
– Vårt resultat ökade väsentligt 2016 och vi har en stark finansiell ställning, skriver vd:n Johan Karlström i en kommentar till rapporten.
Orderingången under förra årets sista kvartal, 39,6 miljarder kronor, slog förväntningarna rejält. Främst tack vara framgångar i Sverige, USA och Storbritannien. Orderstocken ligger nu på 196 miljarder kronor vilket enligt Johan Karlström är en historiskt hög nivå.

Trubbel i Polen

Bäst går det för byggenheterna Sverige och USA Buildning. Därifrån levereras starka resultat. Minus i protokollet för Polen där resultatet blev svagt på grund av en hastig nedgång i marknaden. Och sämre gick det även för USA Civil som påverkades av ökade omkostnader och utdragna kunddiskussioner rörande designförändringar.
När det gäller aktieutdelningen så förslås den höjas med 75 öre – från 7:50 kronor för 2015 till 8:25 kronor för 2016.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Rejält vinstlyft för Skanska

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig