info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Serneke byggde utan bygglov

"Jag har aldrig varit med om något liknande" säger kommunens bygglovschef till GP. Hon pratar om att byggföretaget Serneke byggt ett logistikcenter som till hälften saknar bygglov.

Det handlar om ett bygge av en logistikcentral i Gårdsten i Göteborg. Två av fyra byggnader har bygglov. Men i somras upptäckte kommunens stadsbyggnadskontor att även de andra två, ett kontorshus på fyra våningar och en stor lagerlokal, höll på att byggas. Det skriver Göteborgs-Posten (GP).

5000 kvadratmeter

Kommunens bygglovschef Pia Hermansson säger att hon aldrig varit med om något som varit ens i närheten av detta.
-Vanligtvis hanterar vi ärenden där någon kanske har börjat bygga en villa på 110 kvadrat utan bygglov, här handlar det om cirka 5000 kvadratmeter, säger Simon Erdman Lekemo, tillsynshandläggare på stadsbyggnadskontoret, till GP.

Riskerar miljonböter

Nu riskerar företaget som ligger bakom bygglovsansökan böter på över två miljoner kronor. Men ansökan har i praktiken skötts av byggets totalentreprenör Serneke och företaget hänvisar GP dit. Där säger vd:n Ola Serneke att det som saknas för bygglov är en nybyggnadskarta och att det bara är en formalitet.
Han menar att man kan börja bygga eftersom man haft byggsamråd. Men stadsbyggnadskontoret tillbakavisar att man gett något okej till att börja bygga, skriver GP.

Expanderande bolag

Företaget Serneke är att expanderande byggföretag från västkusten. Förra året köpte man Stockholmsföretaget Värmdö bygg. Nu under hösten lämnar värmdöföretagets vd sin post och ersätts med en regionchef tillsatt av Serneke, samtidigt byter Värmdö bygg namn till Serneke.
Här kan du läsa ett längre reportage om bolaget och dess vd Ola Serneke: ”Han vill bli din nye chef”

Jenny Berggren
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Serneke byggde utan bygglov

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig