info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Semester: så kopplar vi av

Johan Nilsson vill ut med båten, Michael Stadwall vill ut och röra på sig, och Pernilla Wildemo vill åka till lantstället i Dalarna.

Johan Nilsson, plattsättare/murare, Örnsköldsvik:
– Jag har en båt, så jag är mycket ute i skärgården. Det är bra avkoppling. Men det gäller att det blir en bra sommar. Vi brukar göra dagsturer med familjen och med kompisar, käka någonstans på någon kobbe. När jag var yngre brukade jag hjälpa släktingar med byggjobb på semestern, men inte nu längre. Semestern känns för värdefull. Men det är inte bra att vara för stillasittande, då får jag ont i ryggen.

Michael Stadwall, 30 års yrkeserfarenhet som träarbetare, numera produktionschef, Haninge:
– Jag brukar vara fyra veckor på landet. Jag vill vara nästan okontaktbar. Vid larm på jobbet är det bra att inte kunna hjälpa till, när man är långt bort kan man ju i alla fall inte göra någonting. Sommarstugan ligger i Hälsingland, vid en sjö, med skog omkring. Det är avkopplande att bara vara, fiska, bada, ta det lugnt. Tystnaden är viktig. Eftersom jag sitter mycket numera, behöver jag röra mig, så jag går promenader med hundarna.

Pernilla Wildemo, snickare, Tyresö:
– Jag kopplar inte av så mycket på semestern eftersom jag har tre barn. Matlagning, handling och annat ska fortfarande göras när man har semester. Och det är mycket som man ska hinna, med barnen. Men det är klart, det blir en annan lunk när man är ledig. Vi har ett lantställe i Dalarna där vi brukar vara både på midsommar, och sen på semestern. Och vi ska till Marstrand. Det är bra att komma iväg.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Semester: så kopplar vi av

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig