info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Seko kräver stopp efter sprängolyckor

-Stoppa alla sprängningsarbeten som är kopplade till Botniabanan. Det kräver Sekos förbundsordförande Janne Rudén. De senaste sex månaderna har över 30 olyckor och tillbud inträffat i samband med sprängningsarbeten vid banan.

-Det är en helt oacceptabel utveckling, anser Janne Rudén. Han och Seko vill stoppa alla sprängningsarbeten vid bygget, för att man ska reda ut var bristerna finns, och vidta åtgärder för att göra jobben säkrare. 

En orsak till problemen kan vara tuffa ekonomiska ramar i kombination med tidspress, tror han. Det kan leda till att man inte alltid ser över säkerhetssystemen på ett bra sätt.
– Men det är inte försvarbart, det handlar faktiskt om människors säkerhet i sitt arbete. Det är helt oacceptabelt att våra medlemmars arbete ska vara förknippat med direkt livsfara, säger Janne Rudén.

Enligt honom finns också det stora brister i det systematiska arbetsmiljöarbetet då det gäller att göra riskanalyser. Och bland förbundets medlemmar som arbetar med byggandet av Botniabanan, finns en utbredd oro. Man vet man vet inte när och var nästa explosion kommer att inträffa.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Seko kräver stopp efter sprängolyckor

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig