info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

SD fick var åttonde LO-röst

Vänstermajoriteten är kraftig om man bara ser till LO-medlemmarnas röster i EU-valet. Men fler än var tionde LO-medlem röstade på Sverigedemokraterna.

Tusen LO-medlemmar har deltagit i Novus eftervalsundersökning. Av dem röstade 54,9 procent på socialdemokraterna.
Tidigare under onsdagen publicerade Byggnadsarbetaren uppgifter om att SCBs partisympatiundersökning visar att drygt två av tre LO-medlemmar sympatiserar främst med socialdemokraterna eller vänsterpartiet. Riktigt så starkt var inte stödet för de båda partierna i EU-valet, enligt Novus mätning. 54,9 procent av LO-medlemmarna i undersökningen uppger att de röstade på socialdemokraterna, 7,6 på vänsterpartiet. Det ger en summa på 62,5 procent. Om man räknar in även miljöpartiet fick partierna i den nuvarande röd-gröna oppositionen 69,3 procent av LO-väljarnar röster när det gällde EU.
Allianspartierna i den nuvarande regeringen fick sammanlagt endast 12,7 procent röster från LOs medlemmar, enligt Novus mätning. Tillsammans fick dessa fyra partier därmed lika stort stöd som Sverigedemokraterna fick på egen hand. Sverigedemokraterna var näst det näst största partiet bland LO-medlemmarna, 12,6 procent uppger att de röstade på dem i EU-valet.

Jenny Berggren
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: SD fick var åttonde LO-röst

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig