info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Sänkta kostnader sätter fart på byggandet

Lars-Erik Lövdén, som ansvarar för bostadsfrågorna i regeringen, vill sätta fart på byggandet genom att sänka byggkostnaderna.

-Konkurrensen i branschen måste öka. Kostnaderna är orimligt höga. Skillnaderna mellan olika byggprojekt måste kunna minskas. Byggkostnadsdelegationen kommer i början av nästa år att ge oss ett underlag för fortsatta överväganden och åtgärder, säger han.
Lövdén vill också sätta press på kommunerna.
-Länsstyrelserna har kartlagt plan- och markberedskapen och resultatet visar att den måste blir betydligt bättre, framför allt i Stockholmsområdet och Uppsalaregionen.
Lövdén hoppas också att ökad neutralitet i beskattningen kommer att bidra till ökat byggande. Skatterna för boendet utreds för närvarande, liksom allmännyttans framtid.
-Förmodligen kommer utredningarna med förslag som kan leda till åtgärder, som leder till en ökad satsning på byggsektorn.
På frågan om Lars-Erik Lövden betraktar sig som en bostadsminister eller ej säger han:
-Både ja och nej. Något särskilt bostadsdepartement finns inte, men vi har nu fört samman ansvaret för fler bostadsfrågor till finansdepartementet och jag har fått uppdraget att samordna regeringens bostadspolitik.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Sänkta kostnader sätter fart på byggandet

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig