info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Sammansvetsat arbetspar

Stiftelsen Plåtslagaryrkets fond, har utsett radarparet Michael Swedberg och Mikael Larsson till Årets plåtslagare 2014.

I vanliga fall brukar utmärkelsen delas ut till en enskild person, men i år hade juryn svårt att skilja de två bästa kandidaterna åt, och därför fick både Michael Swedberg och Mikael Larsson priset, bestående av medaljer, diplom, blommor samt ett stipendium på vardera 15 000 kronor.
– Det är naturligtvis jättekul och en stor ära att få denna utmärkelse. Jag uppskattar också att vi fick dela på priset eftersom jag och Mikael har jobbat så tätt ihop och samarbetat med flera olika objekt, så ibland är det nästan lite svårt att avgöra vem som har gjort vad, säger Michael Swedberg.

Tekniskt krävande objekt

Både Michael Swedberg och Mikael Larsson är anställda på Oskar Jansson Plåt & Smide i Stockholm, och har gjort omfattande plåtarbeten på ett flerta byggnader i Stockholm med stora kulturella värden. Bland annat har de båda plåtslagarna utfört tekniskt krävande arbeten på objekt som Armémuseet, Nacka kyrka, Tyska kyrkan, Matteus kyrka, och Skeppsholmskyrkan i Stockholm.

”Hittar lösningar på problem”

I juryns motivering står det bland annat att: ”Michael Swedberg och Mikael Larsson har visat en otroligt hög kunskapsnivå för sina respektive åldrar. De arbetar självständigt, effektivt och hittar lösningar på svårigheter och problem och resultatet blir föredömligt.”.
Stipendiet till Årets Plåtslagare delas ut i samverkan mellan Stiftelsen Plåtslagaryrkets Fond, Lindabfonden och Plåtslageriernas Riksförbund.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Sammansvetsat arbetspar

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig