info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

S sa ja till Lissabonfördraget

Socialdemokraterna röstade i fredags för EU:s nya grundfördrag, Lissabonfördraget. Något som skedde mot flera fackförbunds vilja att avvakta tills Laval-utredningen är färdig.

LO-kongressen bestämde i somras att vänta med ett ja eller nej till Lissabonfördraget, EU:s nya grundlag, tills det att regeringens utredare Claes Stråth är klar med vad Laval-domen betytt för svensk arbetsrätt. En utredning som ska vara klar den 15 december.

Trots det sa den socialdemokratiska riksdagsgruppen i fredags ja till att ratificera fördraget, alltså utan att vänta in Laval-utredningen. Och gick däremot flera LO-förbunds vädjan om att vänta in utredningen. Enligt Byggnads tre största avdelningar: Byggettan i Stockholm, Bygg 12:an i Göteborg och Byggnads södra Skåne kör Mona Sahlin över 1,7 miljoner LO-medlemmar.
– Vi säger inte nej till fördraget, men vi måste ta ställning utifrån vad utredningen kommer fram till. Om inte Socialdemokraternas partiledare lyssnar så måste ju något ha brustit i dialogen mellan henne och LO:s ledning, säger Johan Lindholm, ordförande för Byggettan i en kommentar.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: S sa ja till Lissabonfördraget

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig