info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Röda siffror för byggjätten

NCC har lämnat årets första kvartalsrapport. Den första efter avknoppningen av NCC Housing.

NCC har sedan årsskiftet en ny organisation med fyra nordiska affärsområden. Borta är NCC Housing som ska delas ut till aktieägarna under året.
NCC kvarvarande verksamheter redovisar ett resultat efter skatt på -156 miljoner kronor. En siffra som var förväntad. Resultatet var bättre än samma period förra året då bolaget gick back 204 miljoner kronor. Rörelseresultatet slutade på -284 miljoner kronor. Det är en nedgång jämfört med första kvartalet 2015 och den sämre siffran beror enligt bolagets vd Peter Wågström främst på lägre omsättning och låg marginal i de norska byggprojekten.
Orderingången under perioden hamnade på 10 146 miljoner kronor och omsättningen uppgick till 9 197 miljoner kronor. Båda siffrorna är något sämre jämfört med förra året. Den lägre orderingången beror enligt NCC på låg orderingång inom anläggning i Sverige och Norge.

Stark tro på Norden

NCC skriver i kvartalsrapporten att bolaget räknar med att den nordiska byggmarknaden ska växa med 3,1 procent under 2016, vilket är högre än BNP-tillväxten i Norden. För 2017 förväntas tillväxttakten minska något.
Bonava – som är det nya namnet på NCC Housing – visar upp ett bättre resultat. Drivet av högre omsättning och bättre marginaler för bostadsbyggandet.
På börsen togs rapporten emot negativt. Några minuter efter öppningen var NCC-aktien ner med drygt tre procent.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Röda siffror för byggjätten

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig