info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Rivning stoppad i Västerås

En 60 centimeter smal fris tre meter upp användes som arbetsplattform vid rivning av en tennishall i Västerås. Byggnads skyddsombud stoppade jobbet i tisdags.

Riksbyggen ska bygga bostäder på en tomt i Västerås där det stått tre tennishallar. Rivjobbet gick till företaget SM i Köping.
Efter ett tips om brister i arbetsmiljön åkte det regionala skyddsombudet från Byggnads i Västerås, Leif Gustavsson, till arbetsplatsen på tisdagen. Det han såg fick honom att omedelbart lägga ett stopp på arbetet.

– Jag ropade ner killen från frisen, det första jag gjorde. I övrigt låg det rivningsmaterial huller om buller, avklippta elledningar stack fram och området var inte inhägnat. Elen hade stängts av genom att propparna tagits ur och lagts vid elskåpet. Det är 20 ampere och ungarna var inne på området och lekte på kvällarna, berättar Leif Gustavsson.
Stoppet fick stöd av arbetsmiljöverkets inspektör och arbetet får inte återupptas förrän Leif Gustavsson inspekterat arbetsplatsen på nytt.
– Jag har lämnat en lista på åtgärder som måste vara gjorda till på fredag, säger han.

Leif Gustavsson är bekymrad över att arbetsmiljöinspektörerna gör olika bedömningar av riskerna. I mitten av augusti stoppade Byggnads jobbet på en industrihall i Eskilstuna med krav på fallskyddsnät. Arbetsmiljöinspektören som kallades till bygget hävde stoppet.
– Det skiljer sig åt mellan Linköpings och Örebros arbetsmiljöinspektörer, säger Leif Gustavsson.
Det hävda stoppet är nu överklagat till Arbetsmiljöverket.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Rivning stoppad i Västerås

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig