info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Risk för fuktskador efter pressad byggtid

Kvarteret Ringdansen i Norrköping riskerar att bli ett mögelprojekt. Nu slår bland annat måleriföretagen larm i Norrköpings Tidningar.

Byggtiden på kvarteret Ringdansen i Norrköping var snålt tilltagen från början. Ambitionen att hålla ner kostnadsökningen för hyresgästerna och kraven på färdigställande till skolstart, i augusti 2001, medförde snäva tidsramar.
Skanska har under byggtiden haft problem med två av sina entreprenader på området. Den del där bostäder byggs om till skola har forcerats under stor tidspress. Där har byggjobben klarat med hjälp av inlånad personal och trängseln mellan olika yrkesgrupper har vållat problem.
På en annan entreprenad hade Skanska från början valt en rivmetod som skulle ge snabb rivning och möjlighet att täcka ömtåliga delar av huskropparna med presenningar. Rivmetoden fungerade inte vilket medförde att väderskyddet blev otillräckligt. Där har fukt skadat en del av byggnaderna.
Hyresbostäder, det allmännyttiga bostadsföretaget i Norrköping, säger till Norrköpings Tidningar att man inte kan skjuta på inflyttningsdatum. Hyresbostäder menar att entreprenörerna chansat på lösningar som inte visat sig hålla.
För byggnadsarbetarna och övriga yrkesgrupper har tidspressen medfört påfrestning. Missnöjet är stort.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Risk för fuktskador efter pressad byggtid

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig