info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Riksdagsman fick Byggnads post olovligt

Riksdagsmannen Gunnar Sandberg, s, har under ett antal år kunnat läsa delar av Byggnads e-post utan att ha behörighet. Något som rört upp känslor hos Byggnads. – Jag vet inte vad det är som är så känsligt, säger Gunnar Sandberg.

2002 tog Gunnar Sandberg tjänstledigt från sin ombudsmannatjänst på Byggnads i Jämtland-Härjedalen för att arbeta i riksdagen. Han fortsatte att vara ordförande och bad, enligt honom själv, därför Byggnads om att få sin e-post vidarebefordrad till riksdagen. En önskan som Byggnads gick med på, enligt Gunnar Sandberg.
2005 avgick Gunnar Sandberg som ordförande i Jämtland-Härjedalen. Men e-posten från Byggnads fortsatte han att få. Och detta har nu uppdagats och upprört flera personer inom Byggnads.

– Så här i efterhand ångrar jag väl att jag inte sa till att jag inte skulle ha e-posten. Men det var ingen stor grej för mig. Och jag har ju fortfarande kvar min anställning hos Byggnads, även om jag är tjänstledig. Det hade varit stor skillnad om jag inte varit anställd, säger Gunnar Sandberg.
Byggnads har tillsatt en utredning om det inträffade. Något som Gunnar Sandberg välkomnar:
– Det är väl jättebra om det här blir utrett, säger han.

Den nuvarande ordföranden i Jämtland-Härjedalen, Kalle Sifvertsson, är tämligen fåordig i sina uttalanden kring Gunnar Sandbergs e-post:
– Det är väl bra att han säger så där, att han vill vara med och utreda vad som hänt. Vi vill ha reda på vad som hänt och i vilken omfattning, säger Kalle Sifvertsson.
Exakt vad för information som Gunnar Sandberg tagit del av och hur känslig den är vill Kalle Sifvertsson inte uttala sig om:
– Det får utredningen visa.

Johan Sjöholm
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Riksdagsman fick Byggnads post olovligt

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig