info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Rev asbest utan tillstånd – krävs på 50 000

Ett byggföretag i Sollefteå krävs på 50 000 kronor i böter efter att ha rivit asbest utan tillstånd. Men byggaren menar att provtagningen var fel.

Det var kommunens miljöavdelning som tog prover av rivningsmaterialet från en byggarbetsplats där man renoverade en restaurang. Fyra prover skickades till Statens kriminaltekniska laboratorium, SKL. Ett av dem visade sig innehålla krysolit, vit asbest. Kommunen lämnade över ärendet till Arbetsmiljöverket som nu kräver företaget på 50 000 kronor i sanktionsavgift.

Enligt Arbetsmiljöverkets jurist Johan Ahlberg hävdar företagaren dock att kommunen tagit prover som företaget inte rivit, utan att just asbestprovet kommer från skrot som fanns ute på gatan. ”Folk passar på att slänga mycket skräp när någon river”, har företagaren sagt. Han vägrar betala sanktionerna. Arbetsmiljöverket ska nu prata med kommunens inspektörer och polisen, och ta ställning till om man ska driva ärendet vidare till länsrätten. Myndigheten väntas ta beslut i slutet av veckan.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Rev asbest utan tillstånd – krävs på 50 000

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig