info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Reporter kan utses till årets journalist

Jenny Berggren, reporter på Byggnadsarbetaren är en av tre nominerade i Tidskriftsprisets gren Årets journalist. Byggnadsarbetaren.se är nominerad i klassen Digitala medier.

Varje år delar Sveriges Tidskrifter ut priser till landets bästa tidskrifter. Förra året vann Byggnadsarbetaren som Årets tidskrift inom fackpress med upplaga på över 50 000 ex. Året innan vann tidningen Årets omgörning. 2011 är det alltså dags igen. Jenny Berggren, reporter på Byggnadsarbetaren sen 2006, är nominerad i klassen Årets journalist och www.byggnadsarbetaren.se är nominerad till Digitala medier.
– Det är fantastiskt roligt att vara nominerade för tredje gången och nu i två klasser. Jag tror att vi känner våra läsare ganska väl och också att de känner oss. Sen är det här en redaktion som består av mycket duktiga journalister, säger Byggnadsarbetarens chefredaktör Kenneth Petterson.
Jenny Berggren är en av dem.
Varför vill du jobba på Byggnadsarbetaren, Jenny?
– Det är så mycket som börjar med hur man har det på jobbet: hur man mår, hur mycket tid och pengar man har även på fritiden. Byggbranschen är tacksam att skriva om. Mycket ställs på sin spets, frågor om faror på jobbet och om villkor för utländsk arbetskraft till exempel.
Varför är du bra på ditt jobb?
– Jag är nitisk när jag vill komma åt något. Jag breddar frågorna och försöker sätta in dem i ett större sammanhang. Jag försöker berätta de historier som inte alltid kommer fram i diskussionerna i branschen. Jag vill inte bara bekräfta det som pågår, utan skapa nya samtalsämnen. Att jag kan göra ett bra jobb beror på att vi för några år sen styrde upp arbetet på redaktionen. Att vi arbetar mer med språket och med att skapa en bra berättelse. Det som vi prisades för 2009 i Årets omgörning. Det har gjort att jag känner mer lust för själva historieberättandet.
Om du vinner vad ska du göra med de 25 000 kronorna?
– Det vet jag inte. Det får jag ta då i så fall.
Vinnarna tillkännages på Tidskriftsgalan den 9 november.

Maria Persson
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Reporter kan utses till årets journalist

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig