info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Renoveringar ger rotjobb i sommar

Sex av tio svenska villa-och bostadsrättsägare väntas renovera sina bostadsrätter eller hus i sommar. Över hälften av dem tänker anlita hantverkare och nära hälften utnyttja rotavdraget, visar en ny undersökning.

Bostadsfinansieringsbolaget SBAB, har låtit göra en undersökning om svenska folkets renoveringsplaner i sommar. 1 400 villa-, radhus- och bostadsrättsägare har svarat på frågor om renovering och rot-avdrag. Omsatt i hela svenska befolkningen skulle drygt en miljon hushåll renovera i sommar. Över hälften av dem planerar att anlita hantverkare för hela eller delar av arbetet och nära hälften tänker utnyttja rot-avdraget. Detta ger hushållen en möjlighet att dra av för reparation, om och tillbyggnad. En av fem hushåll skulle inte renoverat om inte rotavdraget fanns. Var femte renoverar helt själv.

Det vanligaste bygget är en altan eller uteplats, därefter kommer badrum och kök.
86 procent av dem som svarat har någon gång anlitat en hantverkare och 76 procent säger att de har förtroende för yrkeskåren. Många tror att hantverkarnas benägenhet att leverera i tid och hålla budget, blir bättre nu när det är sämre tider.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Renoveringar ger rotjobb i sommar

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig