info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Rekordmånga skyddsronder

Under en vecka intensivbevakades landets byggen. Skyddsombuden genomförde skyddsronder på den egna arbetsplatsen. 2 000 arbetsplatser tros har deltagit.

Allt behöver göras för att föra fram skyddsarbetet, tycker Mats Karlsson, skyddsombud på NCC i Växjö.
– Det är bra att skyddsombudens arbete särskilt uppmärksammas den här veckan. Men alla behöver påminnas också resten av året om skyddsarbetet, säger han.
Han får medhåll av Per Karlborg, Göteborg, skyddsombud på P Isaksson, med 27 anställda. Han gick skyddsrond på företagets fem arbetsplatser.
– Det såg rätt positivt ut, men jag hittade en bristfällig ställning på ett par arbetsplatser och en arbetsplats med mycket damm.

Per Karlborg skulle vilja vara med tidigare i planeringen av jobben, men tycker att han får stöd av arbetsgivaren för förändringar.
– Däremot skulle jag behöva mer stöttning av arbetskamraterna för att driva arbetsmiljöfrågor.
I Mats Karlssons avdelning, blev skyddsombuden förberedda en vecka i förväg på avdelningen, genom att man bland annat gick igenom arbetsmiljöregler. En sammanställning kommer senare att göras över resultatet från skyddsombudsveckan i hela landet.
I Pers avdelning, Bygg 12:an, finns drygt 300 skyddsombud och ett hundratal av dem var nyligen samlade och hade genomgång efter skyddsombudsveckan. Veckan är en del Skyddsombudens år, en del i byggfackets fleråriga arbetsmiljösatsning.
Under vecka 35, 26 till 31 augusti, hölls Skyddsombudens vecka i de flesta av Byggnads avdelningar.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Rekordmånga skyddsronder

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig