info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Rekordmånga pendlar till Stockholm

Upp till 5 000 byggnadsarbetare pendlar nu till ett byggjobb i Stockholms län. – Vi ligger på rekordnivåer nu, säger Torgny Johansson, ordförande på Byggettan i Stockholm.

Inpendlingen av byggnadsarbetare till byggarbetsplatser i Stockholms län är nu mycket hög.
Torgny Johansson uppskattar att mellan 3 000 och 5 000 byggnadsarbetare pendlar till Stockholm. De flesta kommer från de intilliggande länen.
– Vi skulle aldrig klara av byggtopparna utan inpendlingen. Fast det skulle vara bättre om byggprojekten kom i gång i en jämnare takt, säger Torgny Johansson.
Byggarbetslösheten i länet är, enligt Håkan Malmgren, chef på arbetsförmedlingen Bygg & Transport, i princip obefintlig.
– Vi har ett åttiotal som är utan jobb. Men det är troligen bara personer som är inne och vänder som arbetslösa mellan två olika byggprojekt.
I princip är det brist på alla yrkesgrupper.
Under hösten förväntas konjunkturen förstärkas ytterligare något.
– Jag utesluter inte att några projekt skjuts lite på framtiden i brist på byggnadsarbetare, säger Håkan Malmgren.
Trots att hjulen snurrar för fullt har man på Byggettan varnat för en nedgång. Det gäller främst arbetstillfällen för anläggare.
– Det är viktigt att det kommer i gång några stora infrastruktursatsningar ganska omgående. Det finns projekt som borde kunna tidigareläggas. Om det inte händer kommer arbetslösheten att öka bland anläggarna, säger Torgny Johansson.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Rekordmånga pendlar till Stockholm

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig