info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Regeringen vill införa arbetsmiljöavgift

I dag har regeringen inlett diskussioner med arbetsmarknadens parter om den ökande ohälsan på arbetsplatserna. Regeringen vill bland annat införa en avgift för att få företagen att förbättra arbetsmiljön.

I Danmark har man redan infört en särskild arbetsmiljöavgift. Där får företagen tillbaka avgiften om de kan visa att man har en bra arbetsmiljö. Nu vill regeringen alltså införa ett liknande system i Sverige.
Det är på DN-debatt som ministrarna Mona Sahlin, Ingela Thalén och arbetsmiljöverkets generaldirektör Kenth Pettersson aviserar förslaget.
Syftet med dialogen mellan regeringen och arbetsmarknadens parter är att de tillsammans, på ett konstruktivt sätt, ska lösa de växande problemet med ohälsan på arbetsplatserna.
På DN-debatt skriver ministrarna och generaldirektören bland annat att: ”Ansvaret för att skapa mera hälsosamma arbetsplatser vilar naturligtvis tungt på arbetsgivarna, men om vi ska få ordentliga resultat måste alla krafter medverka. Även de fackliga organisationerna måste därför ta arbetsmiljöfrågorna på större allvar”.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Regeringen vill införa arbetsmiljöavgift

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig