info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Redaktionen kan få tidskriftspris

Byggnadsarbetaren är en av tre nominerade i tidskriftsprisets klass "Årets digitala tidskrift fackpress". Den 26 november utses vinnaren.

– Det är ju jätteroligt så klart eftersom vi jobbat så hårt hela gänget i ett och ett halvt år med att hitta mottagarna av vår journalistik på nätet. Det handlar om en kollektiv uppskärpning av vad vi vill göra på webben, säger Byggnadsarbetarens redaktionssekreterare Johan Sjöholm.
Den kollektiva uppskärpning han beskriver har lett till att byggnadsarbetaren.wonderboys.se nu är en av tre nominerade till tidskriftsprisets klass ”Årets digitala tidskrift fackpress”.

”Målgrupp, målgrupp, målgrupp”

Bakom priset står branschorganisationen Sveriges Tidskrifter.
Juryn skriver i sin motivering:
”Målgrupp, målgrupp, målgrupp! Som en i gänget levererar de relevanta nyheter, verktyg, grejer och grepp till läsekretsens initierade läsare.”
När Johan Sjöholm beskriver redaktionens arbete pratar han just om detta; att hitta fram till målgruppen. Det har bland annat handlat om att sprida journalistiken via facebookgrupper som samlar många personer från kärnläsarnas yrkesgrupper. Men arbetet har också handlat om att nå läsare bortom tidningens kärnläsare via nätet.
– Det har givit resultat i en ökad trafik till vår hemsida. Att dessutom få en sådan här nominering är ytterligare ett kvitto på att vi är på rätt väg, säger Johan Sjöholm.

VVS-arbetsgivarnas tidning nominerad

De båda andra tidskrifterna som är nominerade till samma pris är medeivarlden.se och radron.se. Vem som vinner avslöjas på Tidskriftsgalan den 26 november.
I flera klasser är fackförbundstidningar nominerade. Dagens Arbete eller Akademikern kan prisas för årets omgörning, medan Lärarförbundets Pedagogiska Magasinet är nominerad till årets tidskrift fackpress. Även VVS Företagens tidning VVS-Forum är nominerad i den sistnämnda kategorin.
Byggnadsarbetaren har tidigare fått priset för årets omgörning 2009 och för årets tidskrift 2010.

Jenny Berggren
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Redaktionen kan få tidskriftspris

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig