info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Prisregn över Byggnadsarbetaren

Ännu en gång har Byggnadsarbetaren prisats vid en tidskriftsgala. Den här gången tog tidningen hela tre priser vid Fackförbundspressens dag.

Kvällens stora vinnare blev reportern Peter Leander som kammade hem två priser. Det ena för hans avlöjande i Byggnadsarbetaren i höstas att skojarföretag tillåts annonsera på Arbetsförmedlingens Platsbank. Det andra priset vann Leander ihop med Margite Fransson, Byggnadsarbetarens arbetsmiljöreporter. De prisades för sin granskning av Byggnads och Kommunals ombyggnad av det gemensamma förbundskontoret i Stockholm.

Kvällens tredje pris gick till fotografen Anna Simonsson, som i många år samarbetat nära med Byggnadsarbetaren. Hon prisades för en bild från i somras som ingick i granskningen av byggymnasisternas svåra situation på arbetsmarknaden.

Byggnadsarbetaren har sedan i höstas vunnit inte mindre än fyra prestigefulla priser. I morgon har tidningen dessutom chansen att vinna en så kallad Guldspade, en av journalistikens tyngsta utmärkelser. Även denna gång är det Peter Leanders Platsbanksavslöjande som är nominerat.

Johan Sjöholm
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Prisregn över Byggnadsarbetaren

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig