info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Prestationslön på två Skanskajobb

Skanska i Göteborg har släppt sitt bonuslönesystem i två centrala förhandlingar. I Fagerdal och Eklanda bygger nu 57 skanskaanställda småhus med arbetsplatsbaserad prestationslön.

– Det gick bra, svarar lagbasen Mikael Nyrén på frågan hur den centrala förhandlingen på torsdagen slutade.
Förhandlingen gällde löneform på småhusbygget Fagerdal på Hisingen. 25 man i Skanska-laget har väntat på ett förhandlingsresultat sedan våren 2003 då projektet inleddes.

Resultatet av förhandlingen blev ett lönesystem som ger extra utdelning för inarbetad tid. Varje procent som laget arbetar in mot tidplanen ger 94 öre per timme. Prestationslönen läggs på en fast lön på 130 kronor per timme.
– Vi tror på en inarbetning på runt 15 procent, säger Mikael Nyrén.

32 anställda i Skanska-laget på Eklanda i Mölndal fick en likadan löneuppgörelse i en central förhandling på onsdagen.
Vid förhandlingen på Eklanda förklarade de Skanska-anställda att de utgår från att Skanska gör en liknande uppgörelse på arbetsplatsen på Astra Zeneca. Där strandade en central förhandling i slutet av oktober samtidigt som Skanska omplacerade samtliga anställda på projektet till andra arbetsplatser.

– Vi tar för givet att killarna får komma tillbaka till bygget nu och att det blir en likadan uppgörelse där som den vi har fått, säger Lennart Karlsson, lagbas på Eklanda.
Byggnadsarbetaren har sökt regionchefen på Skanska Hus i Göteborg, Jörgen Eriksson, för en kommentar men inte lyckats nå honom.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Prestationslön på två Skanskajobb

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig