info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Preem-montörer tror på fortsättning

Den sista september är sista uppsägningsdagen för ett 60-tal värmemontörer på Preem. Men i Stockholm hoppas de på fortsatt jobb.

I januari beslutade Preem att lägga ner verksamheten med montering och service av värmeanläggningar. Ett 60-tal montörer, framför allt i Stockholm, Göteborg och Malmö sades upp.
Preem har erbjudit de anställda att ta över verksamheten. Och nu verkar en lösning vara på gång i Stockholm.
– Det är 99 procent klart att en chef tar över och driver verksamheten vidare, säger Bertil Ståhl, en av montörerna i Stockholm.

I Malmö har, enligt Bertil Ståhl, de anställda inte varit lika intresserade och i Göteborg är det ännu inte klart om eller hur verksamhetens ska fortsätta med någon annan ägare.
I Stockholm är det ett 20-tal montörer som nu hoppas få fortsätta att montera och serva värmeanläggningar framför allt i villor.

Preem-montörerna har följt med verksamheten från gamla OK till Preem. De har sedan OK-tiden ett eget kollektivavtal som nu upphör i och med att verksamheten läggs ner.
– Vi har inte bestämt ännu hur vi ska ha det med avtalstillhörighet, säger Bertil Ståhl.
Den 13 maj träffas Byggnads och Preem-bolagens representant för att diskutera hur man ska lösa frågan om avtal fram till den sista uppsägningsdagen, den sista september.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Preem-montörer tror på fortsättning

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig