info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Porren kvar i NCC-bodarna

Nakenbilderna hänger kvar i NCC:s bodar trots porrförbudet från den 1 september. Det visar en miniundersökning som Byggnadsarbetaren gjort.

Exakt en månad efter att porrförbudet införts besökte Byggnadsarbetaren fyra NCC-arbetsplatser i Uppsala. Syftet var att ta reda på om arbetare och platsledning hörsammat koncerntoppens krav och slängt porrtidningar och nakenkalendrar.
På tre av byggarbetsplatserna fanns porren kvar. Antingen i form av väl synliga porrtidningar på matborden eller utvikningskalendrar och diverse nakenbilder. En del av porren var mycket grov. Bland annat fanns vid en fastighetsrenovering på Tiundagatan i Uppsala ett exemplar av tidningen Dax Privat, som visade bilder på en kvinna med ett flaskliknande föremål uppstucket i skötet.

Olle Ehrlén, NCC:s Sverigechef, är besviken på resultatet av Byggnadsarbetarens miniundersökning.
– Du gör mig ledsen när du säger det. Det är inte acceptabelt. Vi har fattat ett beslut om att det här ska vara borta den siste augusti, säger han.
Han tror inte att porren finns kvar för att platsledningen ännu inte känner till förbudet.
– Möjligen i något enstaka fall. Vi fick hjälp av att det skrevs i pressen. Så jag skulle tro att de flesta vet om det, säger Olle Ehrlén.

Hur effektivt tror du att förbudet är?
– Jag är övertygad om att det har fått igång en intressant diskussion. Jag tänker inte sparka alla som har såna här bilder. Men klart är att de som har ett modernt ledarskap lättare avancerar i företaget.
I det nya numret av Byggnadsarbetaren (nummer 16) kan du läsa mer om Byggnadsarbetarens porrundersökning av NCC-bodarna.

Johan Sjöholm
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Porren kvar i NCC-bodarna

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig