info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Polsk byggare struntar i avtal

I slutet av förra året skulle några polska byggnadsarbetare i Karlskoga få lönen höjd från 50 kronor till cirka 125 kronor per timme. Men nu väntar en förhandling om avtalsbrott sedan företaget inte lämnat in granskningsuppgifter.

I september 2004 berättade Örebro-Kuriren om polska byggnadsarbetare som arbetade i Karlskoga för cirka 50 kronor i timmen. Uppmärksamheten ledde till avtalskrav och i slutet av året undertecknade företaget Firma Albert, via sin företrädare, hängavtal både med Byggnads och med Målarna.
För de anställda skulle avtalet innebära en lönehöjning till genomsnittsförtjänsten i Örebro-avdelningen, cirka 125 kronor i timmen.

Men efter det att företaget satt in depositionsavgiften på Byggnads konto har kontakten brutits. Enligt reglerna i avtalet skulle Firma Albert ha skickat in lönelistor och betalat granskningsavgifter. Men eftersom inget av detta har hänt har Byggnads nu begärt förhandling om avtalsbrott med företaget.
Problemet är att firman är svår att nå. Den person som företrädde Firma Albert vid avtalstecknandet har brutit kontakten med företaget. Nu finns bara en hänvisning till en postbox i Göteborg.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Polsk byggare struntar i avtal

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig