info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Politedelägare i personlig konkurs

En av de svenska delägarna i det engelska företaget Polite, som stämt Byggnads och svenska staten, är försatt i personlig konkurs. Han har för avsikt att överklaga beslutet.

Företrädaren för Polite har skulder på drygt 113 000 kronor i form av skatteskulder, böter, felparkeringsavgifter med mera. Han bestrider inte skulderna men anser att EU-reglerna inte tillåter att han försätts i konkurs i Sverige.
I förhandlingarna i Helsingborgs tingsrätt hävdade Polites företrädare att han inte har intressen i Sverige. Han uppger att hans nuvarande verksamhet är förlagd till England där han också är bosatt.
På den uppgivna bostadsadressen i London fann kronofogdens delgivningsman en postbox. Polite-delägaren förklarar det med att hans verksamhet, förmedling av jobb åt baltiska egenföretagare, innebär att han utsatts för hot och att han därför inte vill uppge sin verkliga bostadsadress.

Helsingborgs tingsrätt beslutade att försätta mannen i konkurs. Polite-företrädaren konstaterade, direkt efter förhandlingarna i tingsrätten, att han har för avsikt att överklaga.
– Det är inte pengarna, det är principen, sade han till Byggnadsarbetaren.
Företaget Polites verksamhet är att förmedla bland annat byggjobb i Sverige åt personer från Baltikum som uppges vara delägare i företaget. Byggnads anser att de litauer som arbetar till exempel i Hofterup i Skåne är att betrakta som anställda och har därför satt Polite i blockad. Polite har svarat med att stämma Byggnads för brott mot EU:s regler. Man har också stämt svenska staten på grund av att staten inte förhindrat Byggnads blockad.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Politedelägare i personlig konkurs

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig