info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Polisen: Så startade Oceana-branden vid Liseberg

I en rapport till Arbetsmiljöverket slår nu polisen fast vad det var som drog igång den stora branden på Oceana i Göteborg tidigare i år.

Polisen: Så startade Oceana-branden
Polisen har nu kommit fram till att det var svetsarbeten som drog igång branden. Foto: Byggnadsarbetaren / Mostphotos

Det var strax efter klockan 10 måndagen den 12 februari som det började brinna på byggarbetsplatsen för Lisebergs nya vattenpark Oceana.

Branden skapade stor förödelse och en byggledare anställd av Liseberg dog. Men vad som startade branden har fram tills nu inte klarlagts.

”Stor förödelse”

Men i en tillbudsrapport till Arbetsmiljöverket skriver nu polisen att det rörde sig om svetsarbeten kring själva vattenrutschbanan, något som GP var först att rapportera om.

”Vid svetsning av vattenrutschbanan så startade en brand som sedan spred sig vidare till resterande byggnad. Branden spred sig snabbt och skapade stor förstörelse.”

Kommenterar inte

Mårten Westlund är kommunikationschef på Liseberg. Enligt honom bör man inte fästa allt för stor uppmärksamhet kring polisens slutsats.

– Det är en tillbudsrapport, ingen gedigen utredning. Så egentligen är det inget vi kan kommentera. Det vi på Liseberg gör att vi väntar på att vårt försäkringsbolag ska komma med ordentlig utredning kring branden och vad som orsakade den. Då kommer vi ha mycket mer fakta om vad som hände, säger han till Byggnadsarbetaren.

Få de senaste byggnyheterna – direkt i din inbox! Prenumerera på Byggnadsarbetarens nyhetsbrev.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Polisen: Så startade Oceana-branden vid Liseberg

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig