info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Polisanmälan mot två anställda i Skanska

Skanska har avskedat och polisanmält två anställda på företagets byggserviceverksamhet i Härnösand. En av dem har enligt Skanska försett sig själv med byggmaterial. Den andre misstänks för att ha hjälpt en person på ett annat företag att bland annat få en gäststuga.

Båda personernas förehavanden har kartlagts i en internutredning.
– Det rör sig om två olika fall som vi råkat upptäcka samtidigt. Men vi kan idag inte se att de två fallen hör ihop, säger Skanskas presschef Peter Gimbe.
I det ena fallet har den anställde enligt Skanska tagit byggmaterial och andra varor från byggserviceverksamheten för eget bruk. Det rör som sig om varor för 10 000-tals kronor.

Det andra fallet är mer komplicerat.
Där misstänks en annan anställd inom byggservice ha hjälpt en tjänsteman hos en kund, kommunala Härnösandshus, att få varor och tjänster, som kunden fått betala. Det ska bland annat ha handlat om en gäststuga, som bostadsbolaget i slutändan fått betala. Vidare misstänks en renovering av personens bostadsrätt belastat ett ombyggnadsprojekt hos Härnösandhus, något som ska utredas ytterligare. Också bostadsbolaget har polisanmält sin anställde, som även lämnat sin tjänst.
-I det fallet handlar det om hundratusentals kronor, säger Peter Gimbe.
Här misstänks också ytterligare företag vara inblandade.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Polisanmälan mot två anställda i Skanska

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig