info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

PNB Väst i konkurs

Även PNB:s andra dotterbolag - PNB Väst - har gått i konkurs. 150 byggnadsarbetare förlorar jobbet.

I går misslyckades förhandlingarna om att skriva ned skulden för PNB Väst. Det var staten som till slut fällde bolaget. En majoritet av fodringsägarna var positiva till en ackordsuppgörelse, men staten, som har krav på 21 miljoner i obetald moms sa nej.
– Främsta skälet är att staten inte kan gynna PNB Väst framför andra byggare. Det finns ett dussintal företag med 50-150 anställda som konkurrerar med PNB Väst, säger kronofogde Mats Hagelin, som företrätt staten till Göteborgs-Posten.
Som en konsekvens av de misslyckade förhandlingarna lämnade bolagsledningen in en konkursansökan vid Göteborgs tingsrätt. Det innebär att 200 anställda, varav 150 är byggnadsarbetare, förlorar jobbet.
Veckorna efter årsskiftet – när det stormade som mest kring PNB-koncernen – verkade de anställda på PNB Väst klara sig bäst. Det blev snabbt klart att nya intressenter skulle ta över PNB Väst och företaget skulle få tillbaka sitt tidigare namn Geab. Jobben verkade vara räddade. Men igår kom alltså beskedet. Det blir konkurs och samtliga anställda blir arbetslösa.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: PNB Väst i konkurs

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig