info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

PNB Entreprenad begärt i konkurs

Skånes Provinsbank har begärt PNB:s dotterbolag PNB Entreprenad i konkurs. För ett par veckor sedan försattes moderbolaget PNB i konkurs.

Det ser allt sämre ut för de anställda på PNB. Moderbolaget PNB och de två dotterbolagen PNB Entreprenad och PNB Väst har nu ställt in alla betalningar. Och nu har även PNB Entreprenad begärts i konkurs.
Anledningen till att konkursbegäran kommer nu är att det vid nyår kom nya bestämmelser som reglerar förmånsrätten vid en konkurs. De nya bestämmelserna är sämre för till exempel banker. För att utnyttja de tidigare reglerna begärde Skånes Provinsbank PNB Entreprenad i konkurs den 30 december förra året.
Framtiden för de drygt 1 100 anställda på PNB Entreprenad är därmed mycket oviss. Hur det ska gå för företaget och moderbolaget kommer att avgöras inom de närmaste dagarna.
Sedan tidigare har det kommit fram att det finns två huvudintressenter som vill ta över. Även den tidigare ägaren, Percy Nilsson, har sagt att han är villig att köpa tillbaka vissa delar av företaget.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: PNB Entreprenad begärt i konkurs

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig