info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Plåtavtal stoppat av Svenskt Näringsliv

Arbetsgivarna i plåtbranschen fick inte göra upp om ett nytt avtal innan Sveriges Byggindustriers avtal är klara. Det uppger en i Byggnads förhandlingsgrupp.

På tisdagen var Byggnads och plåtarbetsgivarna nära en överenskommelse om nya plåtavtal. Men uppgörelsen stoppades i sista stund av arbetsgivarnas samorganisation Svenskt Näringsliv.
Enligt källor i Byggnads förhandlingsdelegation har plåtarbetsgivarna sagt att de fått order att avvakta förhandlingarna på bygg- och anläggningsavtalens område. Om de hade gått före hade de hotats av böter.
Plåtarbetsgivarnas vd, Roger Kiejstut, vill varken bekräfta eller dementera uppgiften.
– Jag vill av förhandlingstaktiska skäl inte uttala mig om det, säger han.
Men han bekräftar att parterna varit nära en överenskommelse och att Svenskt Näringsliv kan utdöma böter för den arbetsgivarorganisation som bryter mot samordningen på arbetsgivarsidan.
Förhandlingarna på bygg- och anläggningsavtalens område fortsätter i veckan och den 26 mars träffar Byggnads glasarbetsgivarna för fortsatta förhandlingar.
Glasarbetsgivarna är, liksom målarnas arbetsgivarorganisation, inte med i Svenskt Näringsliv och kan därför agera mer självständigt.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Plåtavtal stoppat av Svenskt Näringsliv

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig