info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Personalminskningar på Skanska

Skanska ska minska antalet anställda. - Vi måste anpassa oss efter en krympande marknad så vi tittar över var vi kan spara in på personal, säger Peter Gimbe, presschef på Skanska.

Sedan augusti har Skanska arbetat med att gå igenom samtliga verksamhets- och affärsområden för att se var det är möjligt att minska på personalstyrkan. Bolaget har gått igenom land för land.
– Det är för tidigt att säga var det blir uppsägningar. Bilden av hur det ser ut är inte klar. Vi måste göra en summering först och vi räknar med att lämna besked under slutet av det här kvartalet, säger Peter Gimbe.
Enligt honom kommer personalminskningarna att drabba både tjänstemän och kollektivanställda. I vissa länder har vissa neddragningar redan gjorts. Bland annat i Sverige där Skanska nyligen varslade 170 byggnadsarbetare i Stockholm.
– Det ser olika ut för olika områden. I många länder är byggnadsarbetarnas anställning av mer tillfällig art och där kommer eventuella neddragningar främst att drabba de på kontorssidan, säger Peter Gimbe.
Vilka anställda som drabbas av varsel kommer att meddelas före årsskiftet efter förhandlingar med facket.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Personalminskningar på Skanska

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig