info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Percy lämnar PNB

Percy Nilsson avgår som koncernchef för sitt bolag PNB, Percy Nilsson Byggnads AB. Han kommer att satsa mer tid på sitt jätteprojekt vid Hyllie vattentorn, utanför Malmö.

– Jag kommer i år att avsäga mig jobbet som koncernchef. Projektet i Hyllie är så stort att jag vill ägna min helt åt det, säger Percy Nilsson, till Sydsvenskan.
Percy äger Sveriges fjärde största byggkoncern (PNB) tillsammans med sin partner och vice koncernchef Peter Condrup. PNB är sedan tidigare hårt drabbat av den vikande byggkonjunkturen, ett antal tvister med kunder och leverantörer och ett krav på 400 miljoner kronor på det kraschade bredbandsbolaget Utfors.

Percy medgav också att PNB haft det jobbigt den senaste tiden och att omsättningen på 3,5 miljarder 2001 nästan halverats till 2 miljarder ifjol. Sedan förra året har PNB även varslat omkring 130 anställda i Sydsverige om uppsägning.

Hittills har Percy blivit tvungen att sälja verksamheten i Stockholm och dotterbolaget PNB Communications till Flextronics samt PNB Asfalt till Peab. Han tänker också sälja verksamheten i Göteborg om ett rimligt pris dyker upp. Percy Nilsson har skjutit in 150 miljoner kronor av egna pengar för att hålla verksamheten flytande. Percy pekade inte ut någon efterträdare men det blir sannolikt Peter Condrup som tar över efter byggmästare Nilsson.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Percy lämnar PNB

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig