info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Pengarna får Jolanta Stanko att våga drömma

Beskedet om att familjen Stanko nu får ekonomisk ersättning, mottas i Katowice med tårar. Jolanta Stanko säger att hon nu vågar drömma om en bättre framtid för sig och sina söner.

– Jag faller på knä. Jag kan inte tro att det är sant, säger Jolanta Stanko, fru till den förolyckade armeraren Jan Stanko, när hon genom Byggnadsarbetaren mottar beskedet om att hon får en halv miljon kronor.
Redan innan olyckan hade familjen Stanko en ansträngd ekonomisk situation. På grund av sviterna efter en arbetsolycka hade Jan Stanko svårt att hitta arbete i Polen. Därför tog han arbete som armerare utomlands.
Efter olyckan har familjen levt nära existensminimum. Jolanta har tvingats ta svartjobb för att klara försörjningen av sina söner.

Nu vågar Jolanta drömma om framtiden.
– Mina söner kan få ett bättre liv. Pengarna i Sverige ska gå till Oskar och Euzebiusz. Oscar vill studera på teknisk högskola och Euzebiusz vill bli sjukterapeut.
Själv har Jolanta lyckats få ett fast arbete i en möbelaffär.
Jolanta Stanko anser att ersättningen som hon får är ett bevis på att rättvisa kan skipas, även för människor i utsatta situationer.
– Jag trodde inte att en enkel människa som jag kunde strida mot stora företag och myndigheter. Nu vet jag att det är möjligt.
Men säger hon:
– Min man får jag aldrig tillbaka. Det kan inga pengar ge mig.

Johan Sjöholm
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Pengarna får Jolanta Stanko att våga drömma

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig