info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Peab skjuter upp stupstockslön

Från och med idag skulle Peablaget på kvarteret Knallen gå ner på avtalets lägsta lön, 103 kronor per timme. Men Peab skjuter upp lönesänkningen och nya förhandlingar inleds.

Förhandlingar om ett rakt ackord på Peabjobbet i Hammarby sjöstad i Stockholm har pågått under hela våren. I juni, några dagar innan Byggnads kongress inleddes, strandade centrala förhandlingar.
Därmed skulle avtalets stupstockslön, 103 kronor per timme, gälla på arbetsplatsen från den 1 juli.
Men i förra veckan meddelade arbetsgivaren att man skjuter upp lönesänkningen och man vill inleda nya förhandlingar om ett rakt ackord enligt den gamla Stockholmslistan. Förhandlingarna inleds redan idag.
Den ackordslista som Peab nu vill pröva på jobbet hade avskaffats och skulle ersättas av den lista, Nybyggnadslistan, som parterna inte lyckats enas om.

Också på arbetsplatsen Järla sjö, där ett Peablag ska pröva ett resultatlönesystem som parterna ännu inte lyckats komma överens om, inleds kontakter mellan Byggnads och Peab under de kommande veckorna.
Under förra veckan kontaktade Peab Byggnads avdelning i Stockholm och framförde att man uppmärksammat maskningsaktioner på flera arbetsplatser. Enligt avdelningen har man diskuterat bland Peabs cirka 40 lagbasar att vägra övertid och rastjobb.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Peab skjuter upp stupstockslön

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig