info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Peab ska minska byggolyckor

Nya ordnings- och skyddsregler och fler chefer som är ute och pratar arbetsmiljö. Peab ska satsa i år för att minska olyckor.

Under 2012 ska Peab göra en satsning för säkrare arbetsplatser. Bland annat har företaget skrivit om och vässat sina ordnings- och skyddsregler och dessa ska nu föras ut på byggarbetsplatserna, berättar Maria Johansson, arbetsmiljöchef på företaget.
-De nya reglerna har ett tydligare fokus både på eget och gemensamt ansvar för att hindra olyckor. Det finns också nya regler runt ljudanläggningar och mobiltelefoner och vi beskriver hur viktigt det är att rapportera olyckor och tillbud, säger hon.
Maria Johansson säger att det viktigaste blir att få en dialog om reglerna men också att företaget ska bli bättre på att kontrollera att de följs.

Många olyckor i branschen

Satsningen har tillkommit för att företaget vill minska olyckstalen som är höga i branschen.
– Att vara byggnadsarbetare ska vara lika säkert som vilket annat yrke som helst, säger Maria Johansson.
En annan åtgärd blir att införa en fokusvecka på arbetsmiljö på byggarbetsplatserna. Det har tidigare funnits inom anläggnings- industriverksamheten. Under fokusveckan kommer cheferna, däribland, vd och koncernledning, att vara ute på arbetsplatserna och diskutera arbetsmiljö.

Minskning

Preliminära siffror visar att det skedde en minskning av antalet olyckor i Peab-koncernen, förra året. Det var en minskning av från 159 olyckor till 140 olyckor, med minst en dags sjukfrånvaro.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Peab ska minska byggolyckor

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig