info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Peab permitterar i Östergötland

Peab har permitterat byggnadsarbetarna som arbetar för stupstockslön på kvarteret Matchen utanför Norrköping. Istället har de tagit in en underentreprenör.

Sex av de tolv peabanställda byggnadsarbetarna som jobbar på kvarteret Matchen har blivit permitterade. De går nu hemma med 109 kronor per timme. Istället har Peab plockat in det lokala byggföretaget Ivarsson & Brink för att bygga klart taken på de tre bostadshusen.
– Vi har permitterat dem på grund av arbetsbrist. Men vi vill inte säga upp någon, utan avvaktar istället resultaten av flera anbud som vi lämnat in, säger Sune Samuelsson, löneingenjör på Peab i Linköping.
Varför permitterar ni sex man på grund av arbetsbrist för att sedan omgående ersätta dem med en underentreprenör?
– Vi har arbetsbrist totalt i hela området, säger Sune Samuelsson.
Enligt Jan-Erik Karlsson, mätningsförståndare på Byggnads i Norrköping, finns det risk för att även resten av de peabanställda på arbetsplatsen blir hempermitterade.
– Det går på bygget och jobbar med gjutningar. Det är mycket jobb kvar och Peab vill väl bli klara så snabbt som möjligt. Det är nog inte osannolikt att även resten skickas hem.
Det var den första mars som byggnadsarbetarna på kvarteret Matchen började arbeta för 109 kronor i timmen.
Peab har ytterligare en arbetsplats i området – i Vadstena – där ett bygglag går på stupstocken sedan första mars. Totalt berörs ett 20-tal peabanställda.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Peab permitterar i Östergötland

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig