info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Peab misstänkta för mutförsök

Peab i Eskilstuna vill bjuda politiker och kommuntjänstemän i Eskilstuna på travresa till Örebro. Misstänkt likt en muta tycker åklagaren som nu inlett förundersökning.

Det var strax innan semestrarna som Peab skickade ut en inbjudan till en gratis travresa. Till saken hör att Peab fått Eskilstuna kommuns beställning av den stora ombyggnaden av fotbollsarenan Tunavallen och en ny friidrottsaréna.
Efter att ha läst om travresan i en av lokaltidningarna har nu åklagaren Ulf Ståhlhane beslutat att inleda förundersökning.
– Som åklagare är jag skyldig att ta in fakta i målet, säger han.

Men han påpekar också att utredningen kan ta tid. Polisen är inne i sin andra semesterperiod och har mycket hård arbetsbelastning.
En av politikerna som fått en inbjudan av Peab är Ann-Sofie Bornemar (s), som är vice ordförande i miljö- och byggnadsnämnden. Hon bestämde sig tidigt att tacka nej.
– Resan skulle ta tio timmar. Av dem skulle 45 minuter vara information och resten nöje. Det tyckte jag inte var riktigt rätt proportioner, säger hon.
Den som mutar någon gör sig skyldig till brottet bestickning. Maximistraffet är två års fängelse. Den som tar emot en muta gör sig skyldig till mutbrott. Även det kan ge fängelse.

Johan Sjöholm
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Peab misstänkta för mutförsök

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig