info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Peab kvar i Byggentreprenörerna

I fredags återtog byggföretaget Peab sina ansökningar om utträde ur Byggentreprenörerna.

– Det är jätteskönt att vårt tredje största medlemsföretag stannar kvar i organisationen, säger Bo Antoni, vd på Byggentreprenörerna.
Peab sa upp sitt medlemskap i Byggentreprenörerna i juni och utträde skulle ske vid årsskiftet. Byggföretaget ansåg att organisationen var ineffektiv och att medlemsavgiften var för hög. Men de två senaste extrastämmorna, i augusti och december, har gjort att Peab ändrat inställning.
– Vi upplevde det som att de beslut som fattades var i fas med de önskemål som vi hade, säger informationschef Gösta Sjöström på Peab.
Peab anser nu att Byggentreprenörerna inriktat sig mot en service-och kostnadseffektiv bransch- och arbetsgivarorganisation.
Vid extrastämman i augusti röstade en enig stämma för det nya stadgeförslaget. Det innebär i princip att de 28 byggmästarföreningarna och Byggentreprenörerna går samman i en enda organisation och verksamheten upphör ute på de lokala byggmästarföreningarna.
– Vi ser med tillförsikt på den gemensamma organisationen. Vi blir en kraftfull röst för hela byggbranschen, säger Bo Antoni.
Vid byggstämman i början av december diskuterades Byggentreprenörernas verksamhet och storlek. Det beslutades att organisationen ska bantas från 210 till 150 tjänster. Nedskärningarna innebär att medlemsavgiften kommer att sjunka.
-Det är väsentliga besparingar på ett antal miljoner, säger Bo Antoni.
Den höga medlemsavgiften på 25 miljoner kronor per år var en av orsakerna till att Peab begärde utträde ur organisationen. Peabs krav är att medlemsavgiften ska halveras.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Peab kvar i Byggentreprenörerna

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig