info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Peab erbjuder förtur till operation

Fyra Peab-anställda byggnadsarbetare har fått operera skador på ortopediföretaget Vårdpartner på Peabs bekostnad. Erbjudandet att slippa vårdköer gäller alla anställda som kan komma tillbaks i jobb efter operation.

Operation på privatklinik i Lund eller Malmö med resan betald. Det erbjudandet får alla Peab-anställda med skador som går att kurera med hjälp av ortopedi. Hittills har fyra anställda opererats, ytterligare sex till sju operationer är inplanerade. Alla hittills genomförda eller planerade gäller hantverkare.
– Det här är ett led i vårt jobb för att få tillbaka folk i jobb så snabbt som möjligt, säger Tommie Björk, skyddsingenjör på Peab.

I första ledet i Peabs försök att få ner sjukskrivningstiderna står läkare som kontaktar sjukskrivna den andra sjukdagen. För de anställda som har problem som kräver ortopedisk är möjligheten till operation på Vårdpartner det andra steget. För en anställd är det enda kravet som behöver uppfyllas att det finns utsikt att han eller hon kan komma tillbaka i jobb.
Avtalet med Vårdpartner ger möjlighet till 200 operationer.
– Det handlar mycket om förslitningar. Fötter, knän, höfter, armbågar, axlar, rygg och senor, säger Tommie Björk.

Kostnaden för operationerna tar Peab ut från respektive arbetsplats. Tommie Björk hoppas på att få en egen budget för att kunna stödja behandlingar av personer som är knutna till arbetsplatser där betalningsförmågan inte är så bra.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Peab erbjuder förtur till operation

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig