info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Panelen: ”Jag hoppas att ingen polis läser det här”

Byggpanelen blickar bakåt på sitt första byggjobb och framåt mot det nya året. När det är dags att lasta bilen blir det allt från tetrispackning till huller om buller.

Om vi säger så här; jag lastar i tetris-mode

Désirée Michelüter, 57 år, plattsättare, Malmö

Vilket var ditt allra första byggjobb?
– Det var att kakla, jag gick på kakelskola och vi var ett gäng lärlingstjejer som fick ett eget bygge för oss själva. Där skulle vi kakla och fuktskydda ett omklädningsrum i en idrottshall.

Nytt år. Vad hoppas du av 2023?
–Jag önskar mig ett år där det äntligen blir lite mer fred och lugn och ro, både lokalt och globalt. Det här jäkla kriget mellan Ryssland och Ukraina främst, men alla krig såklart. Just det här kriget påverkar oss väldigt mycket.

Är du noggrann när du lastar din bil?
– Om vi säger så här; jag lastar i tetris-mode. Ska jag hjälpa någon att flytta är det jag som står i bilen och ser till att allt får plats i en last. Det har jag alltid varit bra på, är en sådan talang jag råkar ha. Att ha en bra rumsuppfattning är bra som plattsättare.


Jag har lagt av den karriären – att köra bil

Göran Månsson, 61 år, rörmokare, Tallkrogen

Vilket var ditt allra första byggjobb?
På mitt första jobb var jag sprinklermontör på ett höglager som låg vägg i vägg med Älvsjömässan, det var 1979 och innebar att vi drog rör till sprinkleranläggningar.

Nytt år. Vad hoppas du av 2023?
Jag hoppas på lägre inflation. Och att det blir bra allt det här i slutändan, jag är jätteorolig just nu för allting. Både när det kommer till dem som styr i vårt land och det som händer ut i världen.

Är du noggrann när du lastar din bil?
–Jag har lagt av den karriären, att köra bil. Nu jobbar jag bara i Stockholms city. Jag jobbar på Bravida Greenhub som är helt fossilfritt och vi kör elmoped i jobbet. Men när jag lastar på jobbet måste jag vara noga och vi har fått instruktioner så att vi ska lasta säkert. Alla måste gå en kurs i trafiksäkerhet och ingen får åka ut på jobb utan att ha gått den.


Min bil är nästa som en buss … så jag får in alla grejer ganska lätt

Andreas ”Bagarn” Amrén, 24 år, snickare, Sala

Vilket var ditt allra första byggjobb?
– Det var nog ett sommarjobb. Jag var 16 år och vi gjorde en platta till en tvätthall. Det var en betonggrund vi anlade. För man får börja med grovgörat när man är helt ny, snickeriet är för fint folk.

Nytt år. Vad hoppas du av 2023?
Jag är ganska minimalistisk av mig, men det hade varit bra om det inte tog stopp i branschen i och med inflationen. Men det är ju inget man styr över så det är inget jag går och oroar mig över. Men det hade varit skönt om det flöt på.

Är du noggrann när du lastar din bil?
– Alltså, jag har en väldigt lång bil, den är nästan som en buss. Så jag får in alla grejer ganska lätt utan att reflektera över det. Jag hade en mindre bil innan och jag skulle nog påstå att jag är ganska slarvig ändå, så får hoppas att ingen polis läser det här. Man åker från punkt a till b och har bara nästa jobb i huvudet.


Läs också: Lasta rätt – minns du vad som är viktigast? 

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Panelen: ”Jag hoppas att ingen polis läser det här”

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig