info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Överenskommelse efter lönekraven

Tidigare i veckan skrev vi om Darius Bagdzevicius som krävde pengar av sin arbetsgivare efter byggjobb i Sverige. Onsdagens rättsliga förhandlingar slutade i en överenskommelse.

Darius Bagdzevicius hävdar, som vi tidigare skrivit, att han inte fått betalt för allt arbete som han gjort för företaget UAB Seltab i Sverige. Arbetsgivaren hävdar å sin sida att Darius Bagdzevicius inte arbetat så mycket som han själv säger. På onsdagen möttes de för förhandling i Vilnius, sedan Darius Bagdzevicus anlitat en advokat hemma i Litauen.
Efter förhandlingarna uppger Darius Bagdzevicius att man gjort en överenskommelse som innebär att företaget ska betala honom ungefär 6 700 svenska kronor. Det är en mindre del av den summa som han krävde.
Darius Bagdzevicius uppger att han gick med på det då han inte kan bevisa att han var på plats under de veckor då han inte hade något kontrakt, att han inte vet var han kan nå svenska killar som jobbade på samma arbetsplats och möjligen skulle kunnat bekräfta hans närvaro.
Företagets ägare bekräftar för Byggnadsarbetaren att en överenskommelse har gjorts. Han uppger att han ska återkomma med uppgifter som förklarar den.

Jenny Berggren
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Överenskommelse efter lönekraven

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig