info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Ombudsmän slutar i Gävle

I onsdags genomförde Arbetsmiljöverket en inspektion av arbetsmiljön på Byggnads avdelning i Gävle. Nu slutar två ombudsmän sina anställningar.

Turerna har varit många på avdelningen i Gävle. Handels menar att deras medlemmar har trakasserats på arbetsplatsen. Avdelningsordföranden Lars Lundberg har förnekat och sagt att den dåliga arbetsmiljön har berott på underbemanning. Efter en anmälan som Handels regionala skyddsombud Poul-Erik Jensen har gjort till Arbetsmiljöverket genomfördes förra onsdagen, den 5 oktober, en inspektion av arbetsmiljön då bland annat personalen intervjuades.
Enligt Lars Lundberg bad Arbetsmiljöverket efter det Handels att dra tillbaka sin anmälan.
– De fann väl anmälan grundlös, men motiverade inte varför, säger Lars Lundberg.

Två slutar
Men på Arbetsmiljöverket i Gävle, som utförde inspektionen, säger inspektören Britt Marie Kjölsrud att man uppmanade Handels att dra tillbaka anmälan eftersom Byggnads sagt att man kommer att genomföra en del förändringar. Hon vill dock inte gå in på vilka förändringar det gäller.
Poul-Erik Jensen däremot säger att förändringarna innebär att två ombudsmän ska avsluta sina anställningar. Något som nu Lars Lundberg också bekräftar.
– Det är inte officiellt än, men ja, det stämmer. Det känns inte alls roligt men jag är övertygad om att det kommer att bli bättre nu. Det pågår förhandlingar och jag har fått uttryckliga order om att hålla käften, säger Lars Lundberg.

Sagt upp sig
Dick Berglind som är en av ombudsmännen, och den som Handels har kritiserat, säger att det stämmer att han ska sluta inom en snar framtid, men att det är han själv som har sagt upp sig.
– Jag orkar inte med alla skriverier och all skit längre. Det får vara någon måtta. Jag måste bara avsluta det jag håller på med innan jag slutar, säger Dick Berglind.
Än så länge har inte Handels dragit tillbaka sin anmälan och Poul-Erik Jensen berättar att han först inväntar skriftligt besked från Byggnads avdelningsordförande att Dick Berglind verkligen ska sluta och uppgifter om när det kommer att ske.
Handels har inte framfört någon kritik mot den andra ombudsmannen som slutar på Byggnads avdelning i Gävle och som här inte är namngiven. Byggnadsarbetaren har förgäves sökt även honom.

Maria Persson
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Ombudsmän slutar i Gävle

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig